Časový limit vaší relace brzy vyprší v důsledku neaktivity. Kliknutím na tlačítko OK prodloužíte časový limit o dalších 120 minut.
Jídelní židle
Jídelní židle do restaurace, firemní jídelny i domů by měly být hlavně pohodlné. Dejte pozor, aby zapadly do stylu interiéru azároveň byly snadno omyvatelné. Podle toho zvolte jídelní židle s látkovým potahem, kožené, plastové nebo dřevěné. Když víte, že někteří kolegové potřebují jen v polosedě zhltnout oběd, přidejte do jídelny barové židle a pulty. Pokud máte často plnou zasedačku, pořiďte pohovku s konferenčním stolkem i do jídelny – snadno tam přesunete schůzku.
Pokud si nevíte rady s výběrem a rozmístěním jídelních židlí, obraťte se na nás s dotazy na číslo 800 24 24 24. Prostor vám zaměříme, poradíme, co se k vám do firmy hodí nejvíc, a profesionálně sezení navrhneme.
Jak vybrat jídelní židle do restaurace a firemní jídelny
Nejprve byste měli:
- promyslet,jak židle sladit s interiérem,
- spárovat jídelní židle sestoly tak, aby se pod ně daly úplně zasunout,
- zohlednit nosnost a odolnost vzhledem k tomu, kolik lidí se na židlích denně protočí,
- propočítat, kolik stolů a židlí se vejde do prostoru jídelny, aby se mezi nimi dalo pohodlně procházet,
- přizpůsobit výběr židle tomu, jestli na ni lidé zhltnou jen rychlou svačinu v bistru nebo se na ní rozsedí u rodinného oběda,
- jak budete židli umývat a ošetřovat, a jestli to nesebere moc času a peněz,
- jestli se dají židle stohovat, pokud jejich větší množství (třeba na svatby) potřebujete uskladnit,
- kolik vás budou židle stát a zda se vejdete do rozpočtu i s doplňky, jako jsou podsedáky, čisticí přípravek na dřevo, nebo podložky na nohy nábytku, abyste nepoškrábali podlahu.
Návod, jak vyberete venkovní posezení do restaurace, bistra i kavárny, najdete v našem magazínu. >>
Ujasněte si, kolik jídelních židlí se vleze do prostoru
Pokud nemáte po ruce architekta, který by vám firemní jídelnu od píky navrhl a rozmístil v ní i nábytek, použijte náš jednoduchý návod. Nejprve si spočítejte, kolik lidí naráz potřebujete v jídelně usadit. Tedy, když jde půlka výroby na oběd ve dvanáct, měli by se sem všichni pohodlně vejít. Podle počtu lidí promyslete i velikost stolů, a tedy i počet strávníků. Abyste měli jistotu, že se všichni kolegové nají i po menších skupinkách, připočtěte 15–20 % míst k sezenínavíc.
Když víte, kolik stolů chcete rozmístit, vyznačte jejich obrysy rovnoměrně do prostoru na podlahu tenkou barevnou lepicí páskou. Poté si vezměte dvě židle a vyzkoušejte s kolegou „usednout za stoly“, abyste seděli k sobě zády. Pak se jeden po druhém zkuste z židlí zvednout a projít mezi vyznačenými stoly. Pokud je to pohodlné, zkuste to podruhé alespoň s desítkou lidí. A když zkušební provoz půjde hladce, stačí dokončit objednávku na webu Manutanu.